Ansatte

2016 © Frøken DogNanny - Alle rettigheter reservert | Org.nr.: 914716802 MVA | Tlf. 479 01 758 e-post: madeleine@froken-dognanny.no

 

Hei! Jeg heter Madeleine og er innehaver og daglig leder av Frøken DogNanny. Etter å ha gjennomført Cisco-utdanning og vært innom et bredt spekter av yrkesområder; alt fra avløser på gårdsbruk til assisterende plastpakker, dyrebutikk og de siste årene som vekter i Securitas, ønsker jeg nå å realisere drømmen om å arbeide med det jeg liker allerbest å drive med, nemlig hund.

 

Jeg har alltid vært lidenskaplig opptatt av hunder - helt tilbake til mine tidlige barneår. Da jeg var 15 år, kjøpte jeg min første egne hund, Theodor - en nydelig Border Collie. Theodor er i dag 10 år, og min følgesvenn i tykt og tynt. Det var med han hele eventyret startet. Vi har sammen gjennomført yrkeslinje hundefag ved Natur Videregående skole, og har så og si prøvd oss på det meste innen hundetrening, samt noe konkurranse. Utallige kurs og treninger i både lydighet, agility, spor, i tillegg til gjeting som i flere år var vår store prioritet.

 

I vår glanstid som sauegjetere tilbrakte vi store deler av hverdagen ute på en og annen kornåker. En god porsjon innsats med mange timers trening, hardt arbeid, svette og tårer ligger bak gleden av en trofast og nyttig arbeidshund. Vi var ofte ute på oppdrag hvor både Theodor og jeg fikk testet våre ferdigheter - sauer på rømmen, sank av villsau på øyområdene i Hvaler var noen av dem. Dette er oppgaver som setter forholdet mellom hund og eier på prøve; hvor tillit og respekt er helt avgjørende for å lykkes. På denne tiden brukte jeg også mye tid på å trene andres hunder; opplæring av unghunder, rehabilitering, veileder og instruktør ved kurs og privattimer. Dette har vært til stor nytte for meg når det kommer til bedre forståelse og varierte problemløsninger, samt se hver enkelt hunds egenskaper og potensiale.

 

Jeg har også holdt på med oppdrett av gjeterhund. Ut av det ene kullet kom en liten herlighet som viste seg å skulle forbli hos meg. Mowgli hadde en litt tøff start på livet da han ikke var helt som alle de andre. Han ble diagnosert med en forholdsvis sjelden lidelse - Megaesophagus - en lidelse som krever mye tilsyn, ekstra pleie og oppfølging. Dette, i tillegg til et svært utfordrende temperament og uforutsigbare reaksjoner til omverdenen, gjorde han til en veldig krevende hund. På tross av dårlige odds, viste Mowgli seg å bli en imponerende gjeterhund og en helt spesiell venn for meg, dessverre ble han bare 4 år. Jeg vil si at Theodor og Mowgli har inspirert meg til å bli den hundetreneren jeg er i dag. Som to svært forskjellige hunder, har jeg vært heldig å få innblikk og utfordringer fra to helt forskjellige verdener - både på godt og vondt. Jeg takker de derfor begge to for alt jeg har fått lære, og håper på mange fine år videre sammen med Theodor og andre flotte firbente.

Madeleine S. Aamodt

Innehaver / Daglig leder